Biografie

Chris setford

Geboren en getogen in Driffield, Yorkshire in Engeland. Ik speel golf vanaf mijn achtste en heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Ik heb vijf jaar gewerkt bij Foxhills Golf & Country Club, een van de meest prestigieuze clubs in de omgeving van Londen. Onder het toeziend oog van Alasdair Good en Bernard Hunt (voormalig Ryder Cup Captain & speler) heb ik mijn PGA examens in 1998 afgerond en kreeg “The Titleist Scholarship voor uitstekend prestatie”.

Ondertussen heb ik het Diploma in Sports Psychologie behaald en tevens ben ik bevoegd scheidsrechter. Voordat ik in Nederland ging werken, heb ik stage gelopen bij Scott Cranfield, de succesvolle coach in de Europese Golf Tour. In Jordanië heb ik een golfschool helpen opzetten en bij de Marvao Golf Club in Portugal was ik Head Professional.

Van 2001 tot 2007 heb ik golf les gegeven op Golfbaan Spaarnwoude, 2007 tot 2012 op Golfbaan Haarlemmermeersche, 2012 en 2015 Golfcentrum Amsteldijk. Vanaf 2015 werk ik op Golf Duinzicht in Wassenaar. Mijn kennis en vaardigheden houd ik bij door regelmatig workshops te volgen die georganiseerd worden door de PGA van Groot Brittannië (de Professional Golfers Associations, oftewel PGA, is de meest erkende organisatie ter wereld voor golf professionals). Daarnaast werk ik met andere gerespecteerde golf professionals wat mijn techniek en mijn lessen scherp houden.

Meer weten

over golflessen?

6 + 7 =